Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab duszony w warzywach

Schab duszony w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 59 Ocena: 666

Dodano:

Odsłon: 3295

Schab przygotowany w ten sposób jest kruchy, soczysty i pysznie smakuje. Warzywa z dodatkiem przypraw nadają mu piękny aromat i lekko słodkawy smak.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić. Przekroić każdy plaster na pół i lekko posypać solą i pieprzem.

  2. Na patelni rozgrzać olej i smażyć schab przez chwilę z każdej strony,
    aż mięso w całości będzie białe.

  3. Dodać na patelnię pokrojonego pora i czosnek przeciśnięty przez praskę oraz szczyptę soli. Wymieszać i dusić przez kilka minut.

  4. Dołożyć na patelnię marchew i pietruszkę starte na tarce o grubych oczkach oraz natkę pietruszki i przyprawy.

  5. Dolać 1/3 szklanki wody, wymieszać, dusić ok. 15-20 minut, do miękkości warzyw.

  6. Polecam podawać danie z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń