Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab faszerowany

Schab faszerowany

Autor: magdaniel

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1400

Dodano: 29.03.2010

Odsłon: 22360

Bardzo ciekawy smak schabu, polecam !

Składniki

  • schab, okolo kilograma
  • kiebaski mergez, 2 szt
  • szynka wedzona, 4 plastry
  • ser zolty, 4 plastry
  • cebula, czosnek, kto ile lubi
  • wino biale, pol szklanki
  • sol ziolowa, pieprz kolorowy, odrobina wegety i innych ulubionych przypraw, do smaku
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. w schabie robimy dwie dziury wkladamy do kazdej dziury po jednej kielbasce, ( Mergez to marokanskie tluste paprykowe pikantne kielbaski z ktorych w czasie pieczenia wytapia sie tluszcz i przechodzi do miesa powodujac, ze nie jest ono suche i dostaje doskonalego smaku od kielbasek )dookola schab owijamy szynka i plastrami sera zwijamy sznurkiem i marynujemy w marynacie zrobionej z wina i przypraw, wkladamy do naczynia zaroodpornego dokola wrzucamy lekko zmiazdzony czosnek i cebule w cwiartkach, dla wygody mozna dookola w naczyniu wrzucic ziemniaki pokrojone w kostke , bedzie gotowy obiad, piec w piekarniku okolo godzine w 200 stopniach, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamelia0559 09 kwietnia 2010 Przepis wydaje się rewelacyjny.Tylko gdzie kupić kiełbaski merguez?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 29 marca 2010 Moje ulubione mięska. Pozdrawiam świątecznie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 29 marca 2010 pyszności takie mięsko to ja lubię aż mi w brzuchu zaburczało bo nie jadłam jeszcze śniadania a tu takie rarytasy z rana serwujesz

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń