Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab faszerowany

Schab faszerowany

Autor: edytek

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 785

Dodano: 07.04.2010

Odsłon: 17632

Kolorowa rolada, bardzo dobra zarówno na zimno, jak i gorąco.

Składniki

  • schab bez kości, 1,5 -2kg
  • Bułka tarta, 4 łyżki
  • marchew z groszkiem mrożonka, 1 opak.
  • jajko, 1 szt.
  • kukurydza w puszce, 1szt.
  • twarożek śmietankowy, 40 dag
  • sól, pieprz, przyprawa do mięsa
  • olej, 4 łyżki
  • szczypiorek, 1 szt
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab rozciąć i rozklepać na duży płat.

  2. Mrożonkę gotować w osolonej wodzie ok. 10 min., wystudzić. Twarożek wymieszać z ostudzoną mrożonką, kukurydzą, jajkiem , bułką tartą, doprawić, wkroić szczypiorek. Mięso posolić, nałożyć farsz. Roladę delikatnie zwinąć, związać nićmi, posypać wierzch przyprawami i polać olejem (można pozostawić na noc w chłodnym miejscu w marynacie). Piec w rękawie do pieczenia ok 1-1,5 godz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zuza30 09 kwietnia 2010 Schabik inaczej...Napewno zainteresowanie moich dzieci bedzie i podejzrewam ze zjedza ze smakiem...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń