Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab faszerowany morelami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 83
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 35
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 240
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 818
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 83
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 35
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 240
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 818
Składniki
??Schab oczyść, umyj. Natnij wzdłuż w trzech miejscach.
Oliwę wymieszaj z drobno posiekanym czosnkiem, majerankiem, rozmarynem, staropolską marynatą, solą, pieprzem i poszatkowaną natką.
Natrzyj mięso mieszanką, przykryj i wstaw na kilka godzin do lodówki .
Ser zetrzyj na tarce, połącz z orzechami, koncentratem i ketchupem. Morele pokrój w paski.
W środkowe nacięcie mięsa włóż morele, w boczne serowo-orzechową mieszankę.
Schab owiń sznurkiem i folią aluminiową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 250°C i piecz 70 minut.
Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180°C i trzymaj jeszcze około 20 minut. W trakcie pieczenie podlewaj sosem.
Czas przygotowania: 140 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax