Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab faszerowany na słodko"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 765
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 765
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Schab oczyść z błonek, umyj, osusz i natnij kieszeń.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, po czym pokrój w kostkę.
Przesmaż je na rozgrzanym maśle, dodaj rodzynki, cukier i bułkę tartą. Dodaj sól, pieprz, słodką paprykę i majeranek. Całość wymieszaj.
Nadziej schab przygotowanym farszem, natrzyj go solą, polej olejem i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Gotowy podawaj np. z ziemniakami i sałatą.Źródło: Kurier TV