Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab Faszerowany w Galarecie

Schab Faszerowany w Galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 79

Dodano:

Odsłon: 30599

idealnie pasuje na Święta i na spotkanie z przyjajaciółmi

Składniki

  • schab, 1,5 kg
  • jaj, 4-5
  • mały słoiczek chrzanu, 1
  • pęczek natki z pietruszki, 1
  • pęczek szczypiorku, 1
  • żelatyna, 50 g /torebka/
  • łyżka majonezu, 1 łyżka
  • sól, pieprz, do smaku
  • do wywaru :, ...
  • włoszczyzna na wywar, według uznania
  • ziela angielskie, 3
  • listek laurowy, 1
  • ziarenek pieprzu, 7-8
  • vegeta, do smaku
  • olej, do smażenia
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab w całości obsmażyć z każdej strony na oleju.Wkładamy do garnka z wywarem z warzyw i przypraw gotujemy do miękkości. Schab zostawić w wywarze do ostygnięcia wtedy będzie soczysty. Zimny pokroić cienko.Żelatynę rozpuścić w przecedzonym wywarze.

  2. Ugotowane jajka,szczypior i natkę siekamy, dodajemy chrzan, sól i pieprz i łyżeczkę majonezu.Farszma być bardzo ostry ponieważ galaretka złagodzi smak.Każdy plasterek schabu smaryjemyfarszem przykładamy drugim plastrem i układamy na talerzu, i tak do wyczerpania produktów. Dekorujemy i zalewamy tężejącą galaretką. SMACZNEGO !!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aniek 23 grudnia 2012 Właśnie wypróbowuję przepis. Schabik już bulgocze w wywarze. Mam pytanie - jak długo powinnam go gotować, żeby mieć pewność, że nie będzie surowy? Dodam, że gdy go obsmażałam, nie był do końca rozmrożony.

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jorgus22 13 grudnia 2010 Wygląda bardzo apetycznie, muszę spróbować go zrobić na domową imprezkę

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń