Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab faszerowany ziołami.

Schab faszerowany ziołami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 80

Dodano:

Odsłon: 190

Do tego dania możemy użyć dowolnej kombinacji ziół.

Składniki

  • 900gr.schabu,2 garście ziół[bazylia,oregano,rozmaryn,kolendra],
  • skórka starta z cytryny,6 ząbków czosnku,2 łyżki chutneya morelowego
  • [ewentualnie dżemu morelowego],3 łyżki oleju,sól, pieprz.
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zioła umyć i drobno posiekać,dodać skórkę z cytryny,chutney,olej,doprawić solą i pieprzem.Mięso umyć i osuszyć,rozkroić tworząc duży płat.Mięso posmarować masą ziołową[dwie łyżki odłożyć],złożyć i spiąć wykałaczkami,posmarować resztą masy.Ciasno owinąć folią aluminiową,odłożyć na noc do lodówki.Piec przez godzinę w temp.190 stopni,po czym odwinąć miąso z folii i pieć jeszcze okoł godziny polewając mięso wytworzonym sosem.Serwować z pieczonymi warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń