Do góry

Przekąski Przepis na:

schab musztradowo-tymiankowy z pieczarkami

schab musztradowo-tymiankowy z pieczarkami

Autor: hania07

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 133

Dodano: 14.11.2011

Odsłon: 9546

jeden z wielu sposobów na schabik ;)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. schab rozciąć na pół, dwie połówki roztłuc tłuczkiem, posypać pieprzem, solą

  2. przygotować farsz: pieczarki obrać, zetrzeć na tarce (z grubymi oczkami) usamżyć na patelni z dodatkiem masła, soli i pieprzu. Pod sam koniec smażenia pieczarki zagęścić 1 łyżką mąki.

  3. na schab położyć farsz i rozsmarować na całej powierzchni schabu, zwinąć schab w roladę (to samo zrobić z drugą połówką schabu). Końcówki rolady spiąć wykałaczkami, roladę owinąć nicią.

  4. do posmarowania rolady: 4 łyżki musztardy, 2 łyżki tymianku, 1 łyżka oliwy, 3 łyżki wody i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać ze sobą. Posmarować mięso.

  5. przygotowac zalewę: 200 ml wody, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka tymianku i 5 łyżeczek muszatrdy wymieszać razem. Wlać do żaroodpornego naczynia, do naczynia włożyć przyszykowane dwie rolady. Piekarnik nagrzac do 170C. Piec rolady ok. 60 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kreolka 22 stycznia 2012 Super przepis i jakimś cudem nawet wykonanie mi się udało. Przyjęcie z okazji Dnia Babci i Dziadka można zaliczyć do udanych. Pozdrawiam :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń