Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab na niebiesko"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 609
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 933
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 609
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 933
Składniki
ok. 60 minut
Kotlety oczyścić, naciąć ostrożnie w poprzek, tworząc kieszeń. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę, natrzeć nim mięso. Wstawić na 30 minut do lodówki. Natkę pietruszki umyć, posiekać, ser żółty zetrzeć.
Ser pleśniowy utrzeć na gładką masę, wymieszać z serem żółtym i pietruszką. Nadziać nim schabowe kieszonki. Spiąć wykałaczkami, smażyć na rozgrzanym oleju. Po zrumienieniu trzymać pod kilkanaście minut trzymać pod pokrywką, by mięso „doszło”.
Cukinię umyć, oczyścić. Jedną pokroić w ukośne plastry, drugą – wzdłuż obieraczką do jarzyn w cienkie wstążki, skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na grillowej patelni albo podpiec na ruszcie. Podawać z kotletami, przybranymi zieleniną.Źródło: Twoje Imperium