Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab na parze w sosie musztardowo-chrzanowym

Przepis dnia 2011-02-02
Schab na parze w sosie musztardowo-chrzanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 194

Dodano:

Odsłon: 30477

Do tej pory na parze gotowałam tylko warzywa.. Schab na parze - to mój debiut mięsny.. inwencja własna - w ramach tego, co w lodówce było.. I tak oto niedzielny obiad przyjęty z entuzjazmem zarówno przez domowników - jak i przeze mnie..

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab pokroić na 8 plastrów, rozbić tłuczkiem do mięsa, posypać pieprzem.

  2. Sos: musztardy + chrzan + drobno siekana cebula + woda + papryka słodka

  3. Kawałki schabu posmarować obficie z obu stron sosem ; zawijać w srebrną folię ; parować ok. 40 minut (parowar 800W)

  4. Opcjonalnie - jako dopełnienie do obiadu pełnego: Ziemniaczki - 40 minut Kalafior, marchew - ok.30 minut. Jeśli warzywa i ziemniaki nie smakują bez przypraw - proponuję sosik: jogurt naturalny mały, 3 łyżki majonezu kieleckiego, 3 łyżki chrzanu

  5. Smacznego;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anatka99 02 lutego 2011 wyprubowałam i jest przepyszne dziękuje za przepis pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Boschka 02 lutego 2011 Zaletą jest to, ze minimum wysiłku trzeba w przygotowanie włożyć i obiad gotowy;-) Bałam się, ze schab będzie suchy... ale nic takiego się nie zdarzyło. Polecam więc - zwłaszcza z ziemniakami na parze..cudnie smakują mimo braku soli - zdrowo, pachnąco, smakowicie;-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 01 lutego 2011 mniam, nie ma to jak na parze, zdrowo przede wszystkim
:), do ulubionych

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 31 stycznia 2011 Mnie też się podoba :) powinnam częściej gotować na parze, bo fajne rzeczy można zrobić w ten sposób :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń