Do góry

Przekąski Przepis na:

Schab nadziewany szpinakiem

Schab nadziewany szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1642

Dodano:

Odsłon: 11336

Na zdjeciu schab bez sosu pokrojony w cienkie plastry bo ja podawalam go na zimno jako przekaska, ale doskonale nadaje sie na cieplo z sosem ktory wytwarza sie podczas pieczenia

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. schab rocinamy na mozliwie jak najcienszy plat, z wina i przypraw robimy marynate, obsmarowywujemy nia mieso i wkladamy do lodowki,

  2. w tym czasie rozdrabniamy szpinak, chyba ze mamy rozdrobniony mrozony to rozmrazamy, gotujemy z mlekiem doprawiamy czosnkiem sola i piepszem do smaku, gotujemy az powstanie nam jednolita masa, na koniecv gotowania wbijamy jajko i energicwnie mieszamy, zgestnieje dzieki jajku i bedzie bardziej zwarty ten farsz

  3. wyciagmy mieso z marynaty, rozwijamy smarujemy powstalym farszem, i zwijamy ciasno w rolade, w razie potrzeby zwiazujemy sznurkiem kuchennym do mies, wkladamy do naczynia zarodopornego, podlewamy marynata z miesa wymieszana ze szklanka wody i pieczemy okolo 80 minut w temp 200 stopni, wytworzy sie sos, jesli podajemy jako danie obiadowe to sos zageszczamy smietana, lub woda z lyzka maki, jesli na zimno wyciagmy studzimy i kroimy w cienkie plastry, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 22 marca 2010 bardzo lubię taki schab z winem a ze szpinakiem jeszcze nie próbowałam,wyglada apetycznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń