Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pieczony

Schab pieczony

Autor: PysiaGotuje

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 1395

Dodano: 10.07.2017

Odsłon: 25128

Przepis na aromatyczny i soczysty schab pieczony.

Składniki

  • schab bez kości
  • Marynata:
  • 4 łyżki musztardy sarepskiej
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżeczki cząbru
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka „Delikatu do mięs”
  • 1 cebulka pokrojona w piórka
  • 1 łyżka smalcu
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie marynaty: Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać musztardę, cząber, majeranek i przyprawę do mięs. Wymieszać i dokładnie natrzeć umyte i oczyszczone wcześniej mięso. Cebulę obrać, pokroić w pióra i obłożyć natarte marynatą mięso.

    Aby schab przesiąknął aromatem przypraw, czosnku i cebuli, warto na noc odstawić go do lodówki.

    Następnego dnia mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, podłożyć smalcem. Piec przez około 40-60 minut, w temperaturze 180 stopni.
    Jako dodatek do schabu pieczonego idealnie nadadzą się pieczone ziemniaki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ekonto 12 lipca Skoro schab pieczony w rękawie, to skąd na nim ten rumieniec ? Odpowiedzi: 1 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń