Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pieczony z cebulą

Schab pieczony z cebulą

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 11616

Dodano: 25.07.2010

Odsłon: 13528

Smaczne.Na podstawie przepisu z kuchni polskiej.

Składniki

  • schab, 2 kg
  • cebula, 12 sztuk nie duza
  • sól,pieprz, łyzeczka
  • majeranek,tymianek,estragon, bazylia, po łyżeczce
  • gożdziki, kilka
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. w rondlu zagotować wodę z dodatkiem soli,ziół i pieprzu,włożyć schab i gotowac 15 minut na małym ogniu

  2. następnie rondel zestawic z ognia,l przykryć i poczekać az mięso wystygnie w wywarze

  3. zimny schab obsuszyć,posypac pieprzem i zrumienić na gorącym tłuszczu z każdej strony i takie przełozyc do brytfanny lub blaszki

  4. cebule obrać,przekroic na pół i do każdej połówki wcisnąć gożdzik,mięso polać tłuszczem od smażenia ,przykryć brytfanne i wstawic go gorącego piekarnika

  5. mięso jest gotowe wtedy kiedy cebula sie zrumieni.

  6. do tego dania swietnie pasuje chłodnik z buraków i ogórków

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń