Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab zawsze można urozmaicić ciekawym nadzieniem...Tym razem to groszek i mozzarella, czyli duet, który zdecydowanie poprawił smak pieczonego mięsa ;)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11214
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 250
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11214
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 250
Składniki
W garnku stopić masło, dodać groszek. Podgrzewać przez kilka minut. Następnie dodać serek ziołowy i przyprawy. Mieszać do momentu, aż serek zupełnie się rozpuści. Schab umyć, osuszyć i rozkroić w taki sposób, by powstał płat mięsa. Mięso natrzeć oliwą, posypać kucharkiem i bazylia i poukładać plastry mozzarelli. Następnie przełożyć groszek i mięso zwinąć.
Mięso obwiązać nicią i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 100-110 min. Zlać powstały sos i zagęścić śmietanką wymieszaną z mąką. Mięso podawać na przygotowanym sosie. Smacznego!