Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab pieczony z morelami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Składniki
Schab umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem i przyprawami. Wstawić do lodówki na noc. Następnie rozciąć schab wzdłuż tak, by powstały 3 kieszenie. Morele posiekać, połowę z nich wcisnąć w nacięcia. Musztardę wymieszać z żółtkiem i posmarować mięso.
Pozostałe morele wymieszać z orzechami i miodem, obłożyć tym schab. Mięso zawinąć lekko wysmarowaną tłuszczem folią aluminiową i wstawić do piekarnika na 1,5 godziny (180 st. C). Po tym czasie ostrożnie zdjąć folię z wierzchu i podpiekać jeszcze chwilę, aż orzechy się zrumienią.
ok. 100 minut + marynowanieŹródło: Twoje Imperium