Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab po francusku

Schab po francusku

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4319

Dodano:

Odsłon: 17769

delikatny w smaku i aromatyczny,koniecznie spróbujcie

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab pokroić na cienkie plastry i bardzo delikatnie rozbić tłuczkiem,każdy kawałek opruszyć solą,pieprzem i obtoczyć w mące smażyć na średnim ogniu na oleju i maśle(tyle oleju co i masła)Usmażone kotlety przełożyć do rondla ,cebulę pokroić w piórka i usmażyc na tym samym oleju co kotlety,dodać do schabu.Pieczarki pokroić w grubsze kawałki usmażć na maśle i dodać do reszty,podlać winem ,bulionem,dodać przyprawy i dusić na małym ogniu 40 minut.Schab najlepiej smakuje z kluseczkami fracuskimi.Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 04 maja 2013 koniecznie do zrobienia, daję kciuka :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maggiep 03 kwietnia 2010 Zrobiła i naprawdę smakowite. Będę dziś robiła na obiad na niedzielę wielkanocną.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń