Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab po góralsku

Schab po góralsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 244 Ocena: 3179

Dodano:

Odsłon: 1252

pomysł na kotleta przywieziony z gór

Składniki

  • kotlety ze schabu 4 szt
  • boczek chudy, wędzony, gotowany 4-8 grubszych plastrów
  • oscypki
  • sól, pieprz
  • olej lub smalec
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. kotlety lekko rozbić ( nie mogą być zbyt cienkie ), doprawić solą i pieprzem, odstawić na pól godzinki, następnie usmażyć szybko na rozgrzanym tłuszczu, ( mięso powinno się zrumienić ale nie wysuszyć, po ok 2 min z każdej strony ),
    2. w tym samym czasie, na drugiej patelni podpiec plastry boczku, nie powinny też być zbyt rumiane,
    3. na każdym kotlecie ułożyć 1 lub 2 plastry boczku, na to kawałek oscypka lub zwykłego sera wędzonego i wstawić na chwilkę do rozgrzanego piekarnika, żeby ser się rozpuścił,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 31 maja Nie ma to jak mieso z miesem - bombastycznie !! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 23 maja Bardzo apetyczne danie. Myślę, że dobrze komponowałoby się z żurawiną. Pozdrawiam:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń