Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab po tyrolsku"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6470
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 139
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 813
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6470
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 139
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 813
Składniki
Jajka przepiórcze włóż do letniej osolonej wody i ugotuj na twardo (około trzy minuty od początku wrzenia).
Schab umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Rozbij drewnianym tłuczkiem na cienkie plastry, najlepiej przez folię.
Każdy kawałek oprósz solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem. Posmaruj musztardą.
Na każdym plastrze schabu umieść plasterek szynki i sera oraz 2 ugotowane i obrane jajka.
Zwiń mięso, tworząc ciasne roladki i obsmaż je na patelni.
Przełóż je do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 20 minut razem z ziemniaczkami pokrojonymi w talarki. Posyp je wcześniej majerankiem i obficie polej olejem.
Danie udekoruj rzeżuchą.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 370
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV