Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab po warszawsku

Schab po warszawsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6579

Dodano:

Odsłon: 17

Przepis wart wypróbowania: "Schab po warszawsku"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso natrzyj przyprawami, odstaw na noc. Rano upiecz w rękawie piekarniczym (około 1,5 godziny). Ostudź. Ugotuj jajka na twardo i posiekaj. Pokrój natkę (kilka gałązek odłóż do dekoracji), wymieszaj z jajkiem, chrzanem, majonezem. Przypraw solą oraz pieprzem.

  2. Schab pokrój w plastry grubości 1 cm. W każdym natnij kieszonkę, włóż pastę jajeczną. Posyp posiekaną natką.

  3. Przepis przysłała Ewelina Strząbała z Brzechowa

  4. Porcje 12. 100 min. Cena 2,50 zł. Kalorie 255 kcal.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń