Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pod majonezową pierzynka

Schab pod majonezową pierzynka

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 92

Dodano:

Odsłon: 1519

Schab pieczony pod pierzynka z marchewka i cebulą i majonezem, bez smażenia, smaczne

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab lekko ubijamy, solimy i posypujemy pieprzem, Cebulę i marchew szatkujemy na drobnej tarce, Na plastrach schabów kładziemy majonez -
    cienka warstwę, następnie układamy po łyżeczce startej cebuli i marchewki, całość przykrywamy serem i wstawiamy do piekarnika. Po około 30 minutach jak ser bardzo dokładnie się stopi wyjmujemy na chwilę i nakładamy dość gruba warstwę majonezu, a następnie ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy aż się majonez się zbrązowieje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń