Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pod mocarellą i pesto genovese

Przepis dnia 2010-03-20
Schab pod mocarellą i pesto genovese

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 818

Dodano:

Odsłon: 36535

lekkie, pyszne, szybkie w przygotowaniu

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubity schab doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi. Pieczemy na grillu lub patelni grillowej. Kiedy jedna ze stron się przypiecze, obracamy na drugą stronę i ta spieczoną smarujemy pesto, układamy plastry sera mozarella i dekorujemy pokrojonymi oliwkami i papryką ostrą.

  2. poddajemy z warzywami z grilla, np. cukinią doprawioną ziółkami prowansalskimi i solą, albo grillowanymi ziemniaczkami. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lukrowababeczka 06 maja 2012 Witam sedecznie! Ślinka mi cieknie jak patzre na ten pyszny kotlecik. Mam tylko pytanie czy takie pesto mozna kupić gotowe czy samemu je trzeba zrobic? pozdrawiam

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 30 kwietnia 2011 Jak to sie stalo,ze ja wczesniej nie widzialam tego przepisu!
SWIETNY!
A powiem tez,ze ladnie to wyglada,bo nieraz dania fajne,ale sa zle zaprezentowane,u Ciebie za prezentacje 6!
Pozdrawiam!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

giewonti 25 marca 2010 Wygląda przepysznie i zapewne tak samo smakuje.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nelakornelia 20 marca 2010 mniam!cudowny kotlecik i te grilowane cukinie, do ulubionych!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń