Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pod pierzynką.

Schab pod pierzynką.

Autor: polkangaroo

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1786

Dodano: 20.02.2011

Odsłon: 31589

Danie dla lubiących mięso i ser.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. To proste danie robimy tak: Na rozgrzaną patelnię z małą ilością oleju układamy mięso i smażymy z każdej strony kilka minut, (tak jak lubicie). Ja smażę ok 2-3 min z każdej strony.

  2. Pod koniec smażenia na mięso układamy plasterki pomidora a na niego ser mozzarella. Końcowe wykończenie jest dowolne. Patelnię włożyć do piekarnika 180 stC na 5 min. lub przykryć pokrywką aby ser się roztopił.

  3. Danie robi się naprawdę szybko a mięso im grubsze tym bardziej zadowoli smakosza mięsnych i serowych potraw. Podawać z czym kto lubi. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 22 lutego 2011 Ta pierzynka poprostu poezja.... I ten kawał mięcha, hmmm chyba jako nieliczna przedstwicielka płci żeńskiej zamiast sałatki wybieram piękną sztukę mięska :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 21 lutego 2011 podobają mi sie bardzo połaczenia smaków w Twoich ostatnich daniach, łączysz smacznie tradycyjne dania z dodatkami z róznych krajów świata - pycha:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń