Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pod pierzynką marchewkowo rzodkiewkową

Schab pod pierzynką marchewkowo rzodkiewkową

Autor: KulinarnaChwila

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 781

Dodano: 20.04.2018

Odsłon: 1686

Kiedy zwykły schab staje się nudny można przykryć go pierzynką z różnych warzyw ja wybrałam marchewkę z rzodkiewką, danie wyszło bardzo smaczne.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 2 marchewki
  • Pęczek rzodkiewki
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki ketchupu Roleski
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
    2. Smażymy na rozgrzanym oleju

  2. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 4. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

  4. 5. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  5. 6. Następnie tą czynność powtarzamy z rzodkiewką, również ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  6. 7. Do warzyw dodajemy ketchup oraz majonez i dokładnie mieszamy.

  7. 8. Tak przygotowaną pierzynką przykrywamy mięso

  8. 9. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180˚C.
    10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 kwietnia Chrum, chrum, chrum, pycha, pycha xD
Tak kusisz, a potem się dziwisz, że wszystko znika ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń