Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab podwójnie panierowany

Przepis dnia 2010-06-03
Schab podwójnie panierowany

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6967

Dodano: 01.06.2010

Odsłon: 74615

chrupkość tego dania przekracza wszelkie granice - szczególnie polecam smażone we frytownicy 170st.

Składniki

  • 4 cienkie plastry schabu b/k
  • sól, pieprz, majeranek- do smaku
  • kilka kropel octu balsamicznego
  • 3 jaja
  • 1/3 szkl.mleka
  • 1/3 szkl. tartego parmezanu
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso zamarynować kilka godzin w przyprawach z octem balsamicznym i odrobiną oleju.

  2. Jaja roztrzepać z mlekiem, doprawić, bułkę tartą wymieszać z serem. Mięsko panierować dwukrotnie (mieszanka jajowa+bułka tarta z parmezanem+mieszanka jajowa+bułka tarta z parmezanem). Smażyć na oleju ( najlepiej we frytownicy) i spożywać z dobrą surówką i z zachwytem.

  3. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 30 sierpnia 2011 dzięki dziewczyny (karolina i kaśka)... tak to już jest że to co dobre... tuczy (zazwyczaj) , ale ten smak ...mmmm

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolina87 30 sierpnia 2011 no właśnie, dobrze powiedziane, to jest przepis i jak komuś się nie podoba to nikt nie zmusza żeby to jeść, ciekawe czy na co dzień nie jecie nic tłustego, eh ludzie, jedne dania są bardziej inne mniej kaloryczne, np. każdy wie ile kalorii ma pizza czy pączek a nie ma nikogo kto by tego nie jadł, przecież nie trzeba jeść takich rzeczy codziennie!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaska1 30 sierpnia 2011 Ale ten smaker zszedl na psy, tylko krytykujecie. To jest taki wlasnie przepis , nie ma w nim mowy ze bedzie dietetyczny ,wiec o co sie czepiacie?? danuta1952,ida55 i rekin - lepiej zajrzyjcie na strone z dietetycznymi przepisami . A tobie annawk powiem tylko tyle: twoje przepisy sa po prostu suuuuuper!!!!!!!!!!!!!!! A tak na marginesie to smazenie w glebokim nagrzanym tluszczu sprawia ze potrawa nie nasiaka tym tluszczem i wszyscy dobrzy kucharze powinni takie rzeczy wiedziec.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

danuta1952 30 sierpnia 2011 Rekin ma duzo racji. Dlaczego frytki są tak tuczące i niezdrowe,a ziemniak gotowany ma mało kalorii? Podwojna panierka,na cienkim kotlecie,to nieporozumienie,ser smazony,pieczony,czy jaskikolwiek,jest bardzo kaloryczny

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ida55 30 sierpnia 2011 Ja proponuję ten własnie schabik mocno rozbić, wrzucić do lekko osolonej, gotujacej wody, dodac dużo różnych warzywek i doprawić wg smaku. Zagęścić wg uznania...ja robię łyżeczka moąki, łyzeczka śmietanki, łyżeczka keczapu :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ida55 30 sierpnia 2011 Tak , rekin ma racje...panierka- o zgrozo podwójna- i tłuszcz to jest szczególnie polecane na brzuszne wałeczki. Może kobitki zacznijcie wspólzawodnictwo w sporzadzaniu jedzonka smacznego, nietłustegi i zdowego...oczywiście bez jakichs tam diet :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 09 lipca 2010 rekinie, nie chcę być niegrzeczna (mimo,że Ty byłeś wyjątkowo chamski nie tylko w stosunku do mnie ale i innych Pań -kobiet) ale stwierdzam jednoznacznie , ze albo totalnie nie znasz się na gotowaniu albo też jesteś z natury niegrzeczny i złośliwy- każdy kto choć raz smażył we frytownicy na głębokim tłuszczu w temp. ok170 st doskonale wie ,że panierka ścina sie natychmiast ( i nie jest żadną bułą tylko jest bosko chrupiąca i cieniutka- w tym miejscu pozdrawiam rewię) i chroni mieso przed "napączowaniem tłuszczem", Rekinie życzę wiecej pogody ducha lub też więcej kulinarnej edukacji zanim kolejny raz będziesz "kytykował "cos o czym nie masz pojęcia, pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 07 lipca 2010 rekinie - wbrew temu co napisałeś ( co świadczy albo o Twojej nieznmajomości tematu albo wyjątkowej - niejasnej dla mnie - złośliwości) smażenie w głębolkim tłuszczu we frytownicy nie powoduje iż potrawa nasiąka tłuszczem, przeciwnie - olej 170 st natychmiast ścina panierkę, która staje sie bosko chrupiącą ochroną (nie żadna bułą) mięsa , które nie ma szans tłuszczem nasiąknąć, a więc - więcej edukacji kulinarnej , mniej złośliwości i zajadłości, dużo poczucia humoru i dobrego dnia życzę :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rekin64 07 lipca 2010 ale obzydlistwo tłuste i napaczowane tłuszczem jeszcze wgłebokim tłuszczu smazone to wy kobiety juz macie brzuchy ponad piramidy

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 06 lipca 2010 rewia- buła Ci się podwójnie "zapanierowała" - zapodała, przepraszam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń