Do góry

Przekąski Przepis na:

Schab Surowy

Schab Surowy

Autor: olka83

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 10

Dodano: 08.03.2011

Odsłon: 2322

Dla miłośników surowych dań:)

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab umyś, osuszyć, nakłuć go nożem i w te nakłucia powkładać surowy czosnek, następnie wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce i wysmarować nasz schab. Zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 5-6 dni:)

  2. Po tych 5-6 dniach wyciągnąć z folii (puści troszkę soku) , pokroić w plasterki i na stół:):)SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

olka83 21 marca 2011 Przepraszam, zapomniałam napisać o soli-oczywiscie jest potrzebna - 1 łyżeczka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 10 marca 2011 Olka, proszę wypowiedz się na temat
soli, czy sól nie jest potrzebna, czy
zapomniałaś umieścić w przepisie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 09 marca 2011 Bardzo intrygujący tenprzepis. Nigdy nie słyszałam o jedzeniu surowego schabu, ale może...)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RENIA730 09 marca 2011 Nic nie piszesz o soli. Czy bez soli da się przetrzymać mięso przez 5-6 dni ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olka83 09 marca 2011 To proszę spróbować i posmakować. W mojej rodzinie robi się to już od kilku lat:):):) i wszystkim smakuje:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 09 marca 2011 Trochę dziwi mnie ten przepis.
Jak do tej pory, to słyszałam,
że w stanie surowym to tylko
można jeść mięso wołowe
/np. tatar/, ale trzeba wypróbować.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń