Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w cebuli

Schab w cebuli

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3143

Dodano:

Odsłon: 3384

Schab w cebuli

Składniki

  • 6 plastrów schabu bez kości
  • 4 cebulki- szalotki
  • opakowanie zupy cebulowej
  • ząbek czosnku
  • łyżka majeranku, tymianku,
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso odrobinę rozbić, przełożyć do głębokiego naczynia, doprawić solą i pieprzem, dodać majeranek, tymianek, czosnek przeciśnięty przez praskę, polać oliwą. Wszystko wymieszać i odstawić na ok. godz.
    Cebulę pokroić w pół plastry. Schab przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać przygotowaną według przepisu na opakowaniu zupą cebulową.
    Piec w rozgrzanym piekarniku 1,5 h.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń