Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w chrzanie

Schab w chrzanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3816

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Schab w chrzanie"

Składniki

  • 250 ml bulionu wołowego
  • 4 plastry schabu
  • 3 łyżki śmietany 18 proc
  • 2 łyżeczki mąki
  • 2
  • 5 łyżki chrzanu (świeżego lub ze słoika)
  • zioła prowansalskie
  • słodka mielona papryka
  • sól
  • pieprz
  • garść kiełków rzeżuchy
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab umyj, osusz, lekko rozbij (na przykład przez folię). Natrzyj solą, pieprzem, papryką oraz ziołami prowansalskimi. Owiń i odstaw na pół godziny.

  2. Rozgrzej olej i podsmaż schab z obu stron. Wyjmij mięso, a na tę samą patelnię wlej bulion i zagotuj. Włóż chrzan i znów zagotuj.

  3. Wymieszaj śmietanę z mąką, wlej do sosu i podgrzewaj, aż zgęstnieje.

  4. Włóż obsmażone mięso i duś ok. 30 min na małym ogniu. Kilka minut przed końcem włóż rzeżuchę i znów chwilę duś. Przypraw do smaku solą, pieprzem, ew. cukrem.

  5. Podaj z ziemniakami z wody oraz surówką, np. z marchewki z jabłkiem oraz chrzanem.

  6. Porcje: 4. : 60 min. Cena: 1,60 zł. Kalorie: 650 kcal.

  7. Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna.

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń