Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab w cieście"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 57
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 57
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Schab umyj, osusz, podziel na plastry. Rozbij przez folię spożywczą. Na krawędziach natnij mięso w kilku miejscach, posyp przyprawą do mięsa. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Natkę umyj, posiekaj. Ziemniaki obierz, umyj. Zetrzyj na tarce jak na placki ziemniaczane. Wodę mocno odciśnij. Do masy ziemniaczanej wbij jajko, wsyp mąkę i natkę, oprósz przyprawą do ziemniaków. Dobrze wymieszaj.
Schab posmaruj z jednej strony masą ziemniaczaną. Olej rozgrzej na patelni, ułóż schab masą do dołu. Usmaż.
Posmaruj masą z drugiej strony, odwróć, dosmaż. Kaszę ugotuj według instrukcji. Wyłóż na talerz, ułóż kotlety. Udekoruj np. plastrami ananasa i rzodkiewkami.
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie