Do góry

Przekąski Przepis na:

schab w galarecie

schab w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3740

Dodano:

Odsłon: 31606

pyszne i efektowe

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 2 marchewki
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • CZOSNEK GRANULOWANY
  • 4 skrzydełka
  • 1 kostka rosołowa
  • żelatyna 3 łyżki
  • wegeta, pieprz
  • olej
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. schab umyć, do naczynia żaroodpornego dać odrobinę oleju, dać schab i zrumienić z obydwu stron, dodać ziele angielskie , liście laurowe , zalać wodą aby nakryła mięso, dodać wegetę i pieprz, czosnek granulowany, gotować schab do miękkości, wyjąć ten schab na tackę, jak wystygnie pokroić, skrzydełka i obrana marchewkę zalac woda , dodać kostkę rosołową i gotowac do uzyskania rosołu, przecedzić przez drobne sitko mięso, dodać przyprawy i czosnek w proszku oraz wcześniej namoczoną żelatynę, wymieszać (rosołu ma być ok 1 litr) . Schab ułożyć na półmisku udekorować marchewką zalać zimnym rosołem, odstawić do zastygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

junisa3 04 marca 2012 pieknie podane, a te marchewkowe serdusza sa urocze, schab na pewno smaczny, na pewno wyprobuje twoj przepis

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 12 listopada 2010 pięknie podane i smaczne jadłam taki schabik na weselu

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 12 listopada 2010 idelane na przyjęcie : pyszne i nie wyschnie leżąc na stole, choć przeecież takie smakowitości nie poleżą zbyt ddługo

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 11 listopada 2010 Rzeczywiscie bardzo efektowne i napewno pyszne, wykorzystam przepis na zbliżające się przyjęcie urodzinowe :)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń