Dania główne Przepis na:
Schab w jabłkach

Składniki
- schab, ok 80 dag.
- jabłka, 4 sztuki
- cebula, 1 sztuka
- czosnek, 3 ząbki
- zioła prowansalskie, ok 2 łyżki
- sól,pieprz ,magi, do smaku
- olej, kilka łyżek
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Schab natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę polać olejem z każdej strony obsypać solą pieprzem i i ziołami wsawić do lodówki najlepiej na całą noc. na drugi dzień przełożyć do worka do pieczenia wlać sos powstały z marynaty i dodać 2 jabłka obrane i pokrojone na kawałki piec w piekarniku ok. 45 minut obracając co jakiś czas workiem.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć dodać schab wyciągnięty z worka i pokrojony na kawałki,resztę jabłek obranych i pokrojonyh i podlać 2 szklankami wody,dusić do miękkości,sos doprawić solą pieprzem ,magi .Życzę smacznego.
Komentarze do przepisu (5)

wiola1100 06 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
ambiwalentna dziękuje za miłe słowa i cieszę sie że smakowało.pozdrawiam5 Kto głosował? | Odpowiedz

ambiwalentna 05 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Z pewną rezerwą zawsze podchodziłam do dań mięsnych z doatkiem owoców, przemogłam się i zrobiłam ten schabik, i z pewną świadomością stawiam mu 5, pyszne mięsko, a sosik nieziemsko pyszny, dziękuję i gratuluję tak pysznego przepisu,:)5 Kto głosował? | Odpowiedz

kasialada 03 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Pyszne danie, właśnie zrobiłam i całej rodzince smakowało!!:) Polecam:))5 Kto głosował? | Odpowiedz

mimi619 14 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Apetycznie wygląda.5 Kto głosował? | Odpowiedz

kamasutra 03 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
pyszny obiad!5 Kto głosował? | Odpowiedz