Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w jabłkach

Przepis dnia 2010-11-04
Schab w jabłkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4289

Dodano:

Odsłon: 17208

polecam

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę polać olejem z każdej strony obsypać solą pieprzem i i ziołami wsawić do lodówki najlepiej na całą noc. na drugi dzień przełożyć do worka do pieczenia wlać sos powstały z marynaty i dodać 2 jabłka obrane i pokrojone na kawałki piec w piekarniku ok. 45 minut obracając co jakiś czas workiem.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć dodać schab wyciągnięty z worka i pokrojony na kawałki,resztę jabłek obranych i pokrojonyh i podlać 2 szklankami wody,dusić do miękkości,sos doprawić solą pieprzem ,magi .Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 06 czerwca 2011 ambiwalentna dziękuje za miłe słowa i cieszę sie że smakowało.pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ambiwalentna 05 czerwca 2011 Z pewną rezerwą zawsze podchodziłam do dań mięsnych z doatkiem owoców, przemogłam się i zrobiłam ten schabik, i z pewną świadomością stawiam mu 5, pyszne mięsko, a sosik nieziemsko pyszny, dziękuję i gratuluję tak pysznego przepisu,:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasialada 03 marca 2011 Pyszne danie, właśnie zrobiłam i całej rodzince smakowało!!:) Polecam:))

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń