Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w kolorowej panierce

Schab w kolorowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2051 Ocena: 46008

Dodano:

Odsłon: 5224

Rewelacyjny dodatek do mięsa, jakim jest Przyprawa do schabowych, charakteryzuje się niebywałym aromatem. Bardzo podoba nam się ten lekki posmak ostrości, no i oczywiście nasz ulubiony dodatek do panierki sezam.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe o grubości 1 cm
  • 70 g przyprawy do schabowych
  • 70 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • mąka
  • smalec
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 1 cm plastry. Oprószamy solą, obtaczamy w mące.
    Kotlety zanurzamy najpierw w rozbełtanym jajku, następnie obtaczamy w przyprawie wymieszanej z bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym smalcu, z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń