Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w miodzie"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 21
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 527
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 21
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 527
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Składniki
Mięso natrzyj solą i pieprzem. Z sosu sojowego, miodu, dżemu, wina i octu przygotuj marynatę. Włóż mięso, odstaw na godzinę lub na całą noc.
Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej marynatą. Włóż do piekarnika i piecz 1,5 godziny, polewając od czasu od czasu powstałym sosem.
Brukselkę obierz z wierzchnich liści, umyj, gotuj do miękkości. Masło rozpuść, wsyp bułkę tartą, podsmaż, połącz z brukselką. Sos odlej do rondelka, zagęść łyżką mąki wymieszanej z zimną wodą. Gotowe mięso podawaj z brukselką.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień