Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 837
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 109
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9233
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 837
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 109
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9233
Składniki
2 kawałki schabu lekko rozbijamy oprószamy solą i pieprzem odstawiamy
Pora kroimy na drobne talarki a cebule w kostkę wrzucamy na patelnie i wlewamy łyżkę oliwy , Podduszamy ok 5-7 minut następnie dokładamy pomidora pokrojonego w kostkę i pół szklanki śmietany , doprawiamy do smaku i podduszamy przez kolejne 5-7 minut w międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni
Rozbite kotlety schabowe oprószamy mąką i układamy je na dnie żaroodpornego naczynia na kotlety wykładamy nasze podduszone pory.
Całość wkładamy do piekarnika na ok 1-1,5 h