Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w porach

Schab w porach

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 154

Dodano:

Odsłon: 9428

Łatwe w przygotowaniu

Składniki

  • 2 kotlety schabowe
  • 1 bardzo duży por
  • 1 celuba
  • 1 pomidor
  • śmietana 18%
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 2 kawałki schabu lekko rozbijamy oprószamy solą i pieprzem odstawiamy

  2. Pora kroimy na drobne talarki a cebule w kostkę wrzucamy na patelnie i wlewamy łyżkę oliwy , Podduszamy ok 5-7 minut następnie dokładamy pomidora pokrojonego w kostkę i pół szklanki śmietany , doprawiamy do smaku i podduszamy przez kolejne 5-7 minut w międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni

  3. Rozbite kotlety schabowe oprószamy mąką i układamy je na dnie żaroodpornego naczynia na kotlety wykładamy nasze podduszone pory.

  4. Całość wkładamy do piekarnika na ok 1-1,5 h

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 05 listopada 2012 przeczytałam te złośliwe komentarze i chciałam się przekonać o co chodzi i wczoraj robiłam na obiad rewelacja. Gratuluję przepisu a złośliwcom dziękuję bo dzięki temu mam nowy wspaniały przepis :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alutka50 15 października 2012 Uśmiech mam radę zmień forum, jest takie dla osób twojego pokroju Pudelek.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

USMIECH 14 października 2012 Nie wypisuj mi bzdur na wiadomości pv ! Gotuj co chcesz, podawaj to na tych swoich plastikach i zapamiętaj że do ,,pani" jest ci daleko , bardzo daleko !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

salcia54 13 października 2012 zaraz robię,brzmi ciekawie i ładnie wygląda

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 13 października 2012 Smaczny przepis.Uwielbiam pory,a taki kotlecik z nimi to pyszna sprawa:)Mama wie co pyszne:)Pozdrawiam:)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mala_black 13 października 2012 Smacznie wygląda ,uwielbiam pory ,potrawa nie zawiera dużo tłuszczu ,więc dobra dla tych dbających o linię :)
Szczekaczami nie przejmuj się ,oni muszą ulewać nadmiar jadu ,wtedy zdrowsi są ha ha ha
Pozdrawiam .

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anulkawspaniala 12 października 2012 Dziekuje bardzo, za pozytywny odzew . Przepis podkradłam Mamie wiec przekaże slowa uznania. A szczekacze niech sobie kłapią dalej :)Pozdrówki

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nukleon 12 października 2012 Bardzo smaczny przepis .Lubię pory ,są łagodniejsze od cebuli ,muszę koniecznie zrobić .Do ulubionych .Pod moim przepisem USMIECH też nie pożałował swojej krytyki .Pozdrawiam.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń