Do góry

Dania główne Przepis na:

schab w serobej skorupce

schab w serobej skorupce

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 142

Dodano:

Odsłon: 428

pyszny schab w skorupce serowo pomidorowej

Składniki

  • schab, cebula, marchewka , 2 łyżki przecieru pomidorowego, 2 lyzki bułki tartej, kawałek sera żółtego,
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do rondla lub naczynia żaroodpornego włożyć schab , dodać cebulę pokrojoną na ćwiartki, następnie marchewkę pokrojoną na grube plastry,całość podlać wodą dodać kostkę bulionową.Schab dusić do miękkości. W między czasie przygotować pastę serową. Do miseczki zetrzeć ser, dodać przecier i bułkę tartą , całość wymieszać . Gdy schab jest już miękki obłożyć go pastą lekko dociskając , zapiekać bez przykrycia dopóki się ładnie nie za rumieni. Kroić w plastry i podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie z kopytkami . W czasie zapiekania skorupki ser się częściowo roztopi dając fajny sos.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń