Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w sosie

Schab w sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 14

Wypróbowany przepis na "Schab w sosie"

Składniki

  • 1,5 kg schabu
  • 4 ząbki czosnku
  • pół szklanki białego wina
  • 3 łyżki masła
  • łyżeczka oleju
  • 2 łyżki mąki
  • ziele angielskie
  • 5 liści laurowych
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab umyj, delikatnie ponacinaj, natrzyj słodką papryką, odłóż na godzinę do lodówki.

  2. W rondlu mocno rozgrzej masło z odrobiną oleju, smaż mięso ze wszystkich stron. Zalej je winem i połową szklanki wody. Dodaj ząbki czosnku, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i sól.

  3. Przykryj pokrywką i duś około godziny. Od czasu do czasu polewaj mięso sosem. Gdy schab będzie miękki, możesz go odkryć i wstawić na 10 minut do piekarnika, by lekko przypiec.

  4. Schab podawaj na ciepło z ziemniakami lub ryżem oraz na zimno jako przystawkę z zieloną sałatą.

  5. CZAS: około 2 godzin

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń