Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab w sosie cebulowym"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
55 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 6 porcji.
Mięso myję i osuszam papierowym ręcznikiem. Nacieram je przyprawami, wstawiam do lodówki na noc.
Cebule kroję w kostkę, wrzucam na rozgrzany olej, dodaję schab, podlewam wodą (ok. 1/2 szkl.) i duszę, aż mięso stanie się miękkie (ok. 40 min). Przekładam na talerz.
Robię sos: podane dokładnie mieszam. Tłuszcz z cebulką pozostały po smażeniu mięsa doprowadzam do wrzenia, wlewam wymieszane sosu, mieszam i gotuję na wolnym ogniu ok. 3 min. Do sosu wkładam mięso, podgrzewam.Źródło: Kobieta i życie