Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w sosie cebulowym

Schab w sosie cebulowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 897

Dodano:

Odsłon: 13976

Smaczne danie z niewielu składników. Przygotowanie przed włożeniem do piekarnika zajmuje kilka minut. Dobre z wieprzowiną lub drobiem.

Składniki

  • schab bez kości, 6 plastrów
  • zupa cebulowa Knorra, 1 opakowanie
  • cebula, 1 duża
  • śmietana 12 lub 18%, ok. 400 g
  • Przyprawy: przyprawa do miesa wieprzowego
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso delikatnie oprószyć przyprawą. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na mięso położyć krążki cebuli. Śmietanę wymieszać z zupą cebulową. Polać mięso.

  2. Wstawić pod przykryciem do piekarnika. Piec 1-1,20 godz. w 290 st.

  3. Ja podaję z ryżem lub ziemniakami i surówką z kiszonych ogórków z groszkiem konserwowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń