Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w sosie chrzanowym

Schab w sosie chrzanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Schab w sosie chrzanowym"

Składniki

  • 50 dag pieczonego schabu
  • 1 cebula
  • 2 małe kalarepki (ew. 1 większa cukinia)
  • 2 średnie pomidory
  • 4 łyżki masła
  • 1 szkl. bulionu (może być z kostki)
  • 1 szkl. śmietany 22 proc
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki tartego chrzanu (ze słoika)
  • sól lmielony
  • czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania

  2. Mięso potnij w kosteczkę. Warzywa, w zależności od rodzaju, oczyść, obierz, opłucz. Cebulę grubo posiekaj, resztę warzyw drobno pokrój.

  3. W garnku rozgrzej połowę masła. Podsmaż na nim przygotowane (bez pomidorów). Zalej bulionem i śmietaną. Duś 15 minut. 3.Rozgrzej resztę masła, oprósz je mąką, zasmaż. Rozprowadź odrobiną wywaru z garnka i wlej do gulaszu. Dodaj pomidory i chrzan. Przypraw solą i pieprzem. Zagotuj.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń