Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w sosie pieczarkowym

Schab w sosie pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 221

Pyszny, aromatyczny schab według mojego przepisu. Palce lizać. :)

Składniki

  • schab bez kości 0,5 kg
  • pieczarki 20 dag
  • olej słonecznikowy
  • przyprawy (pieprz, sól, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie)
  • mąka pszenna pół szklanki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Schab pokroić w plastry. Mięso rozbić jak na kotlety. Natrzeć przyprawami. Obtoczyć w mące.

  2. Obsmażyć na patelni z obu stron. Przełożyć do rondelka.

  3. Na tej samej patelni obsmażyć pokrojone w duże plastry bądź połówki pieczarki.

  4. Pieczarki przełożyć do rondelka ze schabem. Całość zalać wodą, tak aby przykryła ona schab i pieczarki. Dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

  5. Podawać na gorąco, najlepiej z młodymi ziemniakami i marchewką
    z groszkiem. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń