Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny schab według mojego przepisu. Palce lizać. :)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35857
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 136
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 240
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 276
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35857
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 136
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 240
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 276
Składniki
Schab pokroić w plastry. Mięso rozbić jak na kotlety. Natrzeć przyprawami. Obtoczyć w mące.
Obsmażyć na patelni z obu stron. Przełożyć do rondelka.
Na tej samej patelni obsmażyć pokrojone w duże plastry bądź połówki pieczarki.
Pieczarki przełożyć do rondelka ze schabem. Całość zalać wodą, tak aby przykryła ona schab i pieczarki. Dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Podawać na gorąco, najlepiej z młodymi ziemniakami i marchewką z groszkiem. Smacznego :)