Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w sosie serowo-orzechowym

Przepis dnia 2011-01-06
Schab w sosie serowo-orzechowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 131

Dodano:

Odsłon: 9590

Sposób na inne, aczkolwiek równie smaczne i pożywne wykorzystanie schabu

Składniki

  • kotlet schabowy, 1 szt
  • śmietanka słodka, 50 ml
  • ser, 50 gram
  • drobno zmielone orzechy włoskie, garść
  • przyprawy Knorr delikat i Kamis do Grilla, do smaku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kotlet przyprawiamy , wrzucamy na patelnię i zaczynamy smażyć. W miedzy czasie w rondelku podgrzewamy śmietanę, ser i orzechy. Mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Czyli rozpuszczenia się sera. W międzyczasie usmażony kotlet kładziemy na talerz i polewamy sosem. Polecam na obiad z kulkami ziemniaczanymi i surówką.

  2. Po więcej przepisów zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

edyta070407 06 stycznia 2011 i znowu ty:P skoro wszystkie przepisy krytykujesz to pochwal się czymś swoim...w tedy zobaczymy jakie "syfy" ty gotujesz....

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń