Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie przepyszne, sycące i łatwe do przygotowania
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 287
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 287
Składniki
schab luzujemy z błon i przerostów po czym kroimy na 0.5cm plastry posypujemy solą, obsmażamy na rozgrzanym oleju a następnie podlewamy wodą i dusimy do uzyskania kruchości(ok.30-40min).W niewielkim garnku rozgrzewamy ok.5łyżek oleju na który sypiemy mąkę i mieszamy.Gdy z połączenia oleju z mąką powstanie zasmażka dolewamy śmietanę(powstaje sos beszamel) ciągle mieszając dodajemy pokruszony ser pleśniowy i czekamy aż sie zagotuje nie dodając nic więcej.Polecam podawać z młodymi ziemniaczkami pieczonymi w mundurkach oraz świeżutką surówka z młodej kapusty.życze smacznego