Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w szynce ze szparagami z gofrownicy

Schab w szynce ze szparagami z gofrownicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1328

Dodano:

Odsłon: 193

Chrupiąca szynka szwarcwaldzka skrywa pod sobą zielone szparagi i soczysty kawałek schabu. Dzięki zapieczeniu mięsa w gofrownicy mamy gotowe mięso w 5 minut.

Składniki

  • 6 plastrów schabu sól pieprz 3 łyżki musztardy łyżka miodu
  • 12 plastrów szynki szwarcwaldzkiej 24 cienkie zielone szparagi
> 6 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z miodem, mieszanką smarujemy kotlety.

    Na plastrze szynki kładziemy plaster schabu, a na nim 4 szparagi. Szparagi przycinamy, tak by były długości plastra schabu. Przykrywamy drugim plasterkiem szynki.

    Tak przygotowane kotlety pieczemy przez 3-5 minut w gofrownicy, aż szynka się zarumieni i stanie się chrupka.

    Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Rada:
    Takie kotlety dobrze smakują podane z jajkiem w koszulce lub sadzonym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń