Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w warzywami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 749
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 749
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Składniki
Mięso umyj, odkrój błony i pokrój na cienkie plastry. Zbij tłuczkiem, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Marchewkę, seler, pietruszkę oraz cukinię umyj, obierz ze skórki i pokrój w cienkie paseczki. Cebulę posiekaj w piórka. Warzywa ułóż na mięsie i ciasno zawiń nitką.
W garnku rozgrzej masło klarowane, obsmaż mięso na rumiano z każdej strony. Dymkę posiekaj i smaż na tym samym maśle. Gdy się zarumieni, zalej bulionem, dodaj śmietanę, sól, pieprz.
Następnie przełóż z powrotem zawijasy i duś pod przykryciem około godziny. Przed podaniem ściągnij nitkę. Podawaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień