Do góry

Dania główne Przepis na:

schab w warzywne pierzynce

schab w warzywne pierzynce

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 5486

bardzo pyszne danie i naprawdę nie trudne do wykonania

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyty schab płuczemy w wodzie, następnie umieszczamy go w naczyniu żaroodpornym, polewamy olejem (osobiście używam oleju z pestek winogron) posypujemy przyprawami i obtaczamy go w tak przygotowanej marynacie, odstawiamy na 1 godzinę, polecam pozostawienie na noc

  2. umyte i oskrobane warzywa trzemy na tarce, pora kroimy na drobno, i wszystko mieszamy razem

  3. przygotowane i zamarynowane mięso obsypujemy warzywami i zalewamy bulionem, tak równo pokryte mięso przykrywamy naczynie żaroodporne, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 stopni Celsjusza i pieczemy ok 2 - 2,5 godziny, w połowie czasu mięso obracamy na drugą stronę

  4. po v upieczeniu z pozostałego wywaru i warzyw dookoła pieczeni możemy przygotować sos, zlewając całość małego garnka i zaciągając śmietanką 12% i mąką

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 28 marca 2010 pPodoba mi sie tak przyrządzony schab.Przepis do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń