Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z ananasem"
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36126
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 341
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36126
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 341
Składniki
Zetrzyj skórkę z cytryny, wymieszaj z pieprzem i solą oraz dodaj zmiażdżone ząbki czosnku. Natrzyj dokładnie marynatą schab. Na koniec pokrop mięso sokiem z cytryny.
Schab obsmaż z każdej strony na oleju. Przełóż do brytfanki. Możesz go naszpikować z kilku stron goździkami.
W 1/2 szklanki wody wymieszaj 2 łyżki żurawiny i zalej pieczeń.
Piecz 15 minut w 200 stopniach Celsjusza, potem temperaturę zmniejsz do 175 stopni Celsjusza i piecz 40 minut. Co pewien czas polewaj mięso powstałym sosem.
Podając schab na ciepło, udekoruj go ananasem i żurawiną. Obsmaż z dwóch stron na maśle plasterki i połóż je na mięsie. Dodaj też żurawinę.
Czas: ok. 75 minut. Poziom: łatwy, sztuki: 6. 370 kcal/ sztuka.Źródło: Tele Tydzień