Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z boczkiem w ziołach"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 24
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 24
Składniki
Schab umyj, osusz, wytnij kieszeń. Natrzyj solą, białym pieprzem, ostrą papryką i mielonym kminkiem. Wstaw na 30 minut do lodówki.
W naciętą w schabie kieszeń wciśnij boczek (w całości). Całość posyp obficie majerankiem, oregano, tymiankiem (lub innymi ulubionymi ziołami).
Włóż do rękawa do pieczenia lub ułóż na natłuszczonej blaszce. Piecz 60-65 minut w 190°C.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie