Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z brzoskwiniami

Schab z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12082

Dodano:

Odsłon: 21012

Smaczne i kolorowe danie.Zamiast brzoskwiń mozna dodac nektarynki.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. schab umyć posolić posypać pieprzem i majerankiem,odstawic na 3-4 godziny

  2. marchew pokroic na kawałki,brzoskwinie na ćwiartki ,a cebulę zostawic w calości

  3. ostrym nożem rozciąć mięso tak,żeby móc włozyc tam ćwiartki brzoskwiń

  4. brzoskwinie posypac majerankiem i włozyc kilka kawałków do srodka schabu

  5. tak przygotowane mięsoszybko obsmażyć na gorącym tłuszczu,a nastepnie przelozyc do brytfanny,polac tłuszczem ze smazenie i wstawic do piekarnika (180)

  6. w połowie pieczenia dodac marchew,cebule i resztę brzoskwiń ,posypac sola i piec do miekkośći.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

brownkate 02 października 2010 do ulubionych natychmiast.... ale slinka mi leci......

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rita1112 25 września 2010 zobaczylam,zrobilam i skosztowalam...naprawde pycha polecam wszystkim

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nowalijka 07 września 2010 Bardzo apetycznie wygląda. Do ulubionych. Na 5+

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Vesola 04 września 2010 mmm pyszności i jakie piękne i apetyczne zdjęcie

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń