Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z grzybami"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Schab opłucz, pokrój. Każdy kotlet przekrój na pół. Cebulę pokrój w piórka. W garnku rozgrzej masło klarowane i podsmaż schab z każdej ze stron. Dodaj cebule, całość przypraw solą i pieprzem. Smaż, aż cebula się zeszkli.
Wlej dwie szklanki wody, dodaj liście laurowe, ziela angielskie i majeranek, duś kwadrans. Grzyby wypłucz, duże pokrój na mniejsze cząstki. Dodaj do sosu, gotuj 30 minut. Mieszaj od czasu do czasu, by mięso nie przywarło do dna.
Do kubeczka wsyp mąkę, dolej zimnej wody, dokładnie wymieszaj, by nie było grudek. Dodaj gorący sos z duszenia mięsa i grzybów, wymieszaj, połącz z sosem, zagotuj. Do sosu możesz też dodać łyżkę kwaśnej śmietany lub jogurtu. Schab podawaj z ryżem i sałatą.Źródło: Dobry Tydzień