Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z grzybami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
4,10 zł 500 kcal
Schab dokładnie umyj, osusz papierowym ręcznikiem i usuń żyłki. Natrzyj mięso tymiankiem, pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i roztartym z solą.
Włóż schab do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Następnie rozetnij mięso tak, aby uzyskać duży płat. Rozbij go lekko tłuczkiem. Pieczarki pokrój w plasterki. Cebulę posiekaj, podsmaż na maśle razem z pieczarkami. Wystudź. Dodaj tartą bułkę, ser oraz natkę. Przypraw do smaku sokiem cytrynowym, solą oraz pieprzem.
Na mięsie rozłóż farsz pieczarkowy. Zwiń roladę dość ciasno i zepnij wykałaczkami. Wierzch obłóż plasterkami boczku. Przełóż do brytfanki szwem do dołu. Podlej kilkoma łyżkami wody.
Piecz mięso ok. 60 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Potrawę podawaj z pieczonymi kulkami ziemniaczanymi oraz z sałatą wymieszaną z ogórkami i pomidorami polanymi oliwą.Źródło: Telemax