Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z jabłkami"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34471
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34471
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Składniki
Schab opłucz, osusz, pokrój na cztery kotlety, zbij tłuczkiem do mięsa z obu stron, posyp solą, majerankiem i pieprzem, odłóż przykryte do lodówki na 20 minut.
W brytfance rozgrzej olej, smaż kotlety z obu stron. Odstaw je z ognia. Jabłka umyj, nie obieraj ze skórki, pokrój w plasterki i ułóż na kotletach. Możesz dodać czerwoną cebulkę pokrojoną w kostkę. Całość podlej kilkoma łyżkami wody, posyp jeszcze trochę majerankiem, przykryj szczelnie pokrywką, duś na wolnym ogniu przez około 15 minut. Podawaj z ryżem lub kaszą.
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 25 minutŹródło: Dobry Tydzień